Akta Keselamatan Sosial Pekerja 1960, Kesannya Selepas Pindaan 1992 - Jamaluddin, Siti Zaharah (Journal of Malaysian and Comparative Law, 2019)
Akta Keselamatan Sosial Pekerja 1960 (selepas ini dirujuk sebagai SOCSO) adalah merupakan suatu Akta yang digubal untuk menjaga kebajikan pekerja terutamanya apabila berlakunya kemalangan semasa bekerja yang menyebabkan pekerja mengalami kecederaan.